Луценко: Щойно Яценюк подасть у відставку, ми внесемо кандидатуру

Автор: Єва Жасминова

14 Бер, 2016 12:33

Поділитись публікацією
Луценко: Щойно Яценюк подасть у відставку, ми внесемо кандидатуру

Прем’єрська фракція “Народний фронт” бачить два варіанти виходу з політичної кризи: поновлення роботи коаліції або формування нового Кабінету міністрів.

Про це заявив лідер цієї фракції Максим Бурбак на погоджувальній раді 14 березня, пише УП.

Він переконаний, що “альтернативи коаліції “Європейської України” немає, і ми повинні стабілізувати її роботу”.

“Прем’єр-міністр вчора закликав фракції коаліції поновити роботу коаліції. Світоглядних розбіжностей між нами немає. Ми мусимо співпрацювати заради України, щоб вийти зі штучно створеної кризи”, – зазначив Бурбак.

“У нас є два варіанти виходу зі штучно створеної кризи: це відновлення парламентської коаліції, посилення чинного складу Кабінету міністрів, тісна взаємодія між “Блоком Петра Порошенко”, “Народним фронтом” та демократичними парламентськими силами, а найважливіше – продовження реформ, започаткованих цим урядом”, – заявив він.

“І другий варіант: президент та його фракція беруть на себе відповідальність і представляють новий склад Кабінету міністрів, нового прем’єр-міністра, нову програму, а не передвиборчі гасла, та проводять переговори з парламентськими силами щодо підтримки іншого уряду і альтернативної програми”, – сказав Бурбак.

“Треба нарешті прийняти це рішення. Ціна зволікання – втрата керованості країною, втрата підтримки західних партнерів, втрата всього, що досягнуто за два роки”, – додав він.

Бурбак ще раз закликав фракції коаліції працювати разом заради майбутнього України.

Лідер фракції “Блок Петра Порошенко” Юрій Луценко на це заявив: “Щойно ми отримаємо заяву про відставку прем’єр-міністра, ми внесемо кандидатуру. І ми давно чекаємо цього моменту”.

“У нас є і кандидатура, і програма, і голоси”, – запевнив Луценко.

У свою чергу, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що, доки керівники двох найбільших фракцій з’ясовують стосунки, “мільйони людей хотіли б бачити цю кандидатуру” і програму дій цієї людини, бо посади діляться кулуарно.

Луценко парирував: “Ніяких посад ми не ділимо”.