Новий іконостас освятили у прикарпатській церкві (ФОТО)

Автор: Борис Марія

08 Лип, 2016 10:14

Поділитись публікацією
Новий іконостас освятили у прикарпатській церкві (ФОТО)

7 липня наша Церква відзначає велике свято – Різдво пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана. Це торжество є престольним празником у с. Маркова, Богородчанського району. Розділити з громадою радість їхнього парафіяльного свята завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин).

Чисельно зібране духовенство, на чолі з парохом о. Володимиром Вишнівським, діти, молодь та віряни радо зустрічали Архієрея на подвір’ї нової святині, яка була збудована не так давно – в 2012 р. Сьогодні ж у громади нове свято – у церкві постав прекрасний іконостас. Увійшовши до храму, Митрополит Володимир здійснив Чин його освячення, а відтак, спільно з духовенством, розпочав Божественну Літургію.

Серед іншого, Митрополит розповів слухачам про значення іконостасу у святині. Владика пояснив його мету та розповів історію, зазначаючи, що іконостас у наших українських церквах відповідає не тільки вимогам і символіці нашого Східного Обряду, та є виявом нашої Східної Церковної та національної традиції, але іконостас зі своїми рядами прекрасних ікон – це справжнє мистецтво, символічна наука Християнської релігії, в якій кожен акт Служби Божої має глибоке символічне значення.

Після Божественної Літургії, Архієрей висловив подяку всім, хто спричинився до виготовлення в цьому храмі такого чудового іконостасу. Відтак всі помолились за Батьківщину нашу Україну молитву «Боже великий, єдиний». А на завершення відбулось освячення води і Митрополит Володимир сам окропив нею всіх присутніх та уділив своє архієрейське благословення.