1056 мешканців Прикарпаття цьогоріч захворіли на кір

Автор: Застава Максим

21 Гру, 2017 17:15

Поділитись публікацією
1056 мешканців Прикарпаття цьогоріч захворіли на кір

20 грудня на базі обласної дитячої клінічної лікарні відбулася нарада із заступниками головних лікарів з материнства та дитинства в лікувальних закладах області, а також відповідальними особами за педіатричну службу в центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Читайте також: На Прикарпатті знизилась захворюваність на кір, - фахівці 

Зустріч відбулася під керівництвом головного спеціаліста департаменту охорони здоров’я ОДА з педіатрії Лариси Підвербецької та головного лікаря ОДКЛ Радислава Котурбаша.

Про ситуацію в Івано-Франківській області доповіла обласний дитячий імунолог Галина Бенько. За словами спеціаліста, станом на 1 листопада поточного року в Україні захворіло 2381 осіб, з яких 76% – діти. Лідером щодо кількості захворілих є Франківщина та Одещина.

«За останніми даними, на 18 грудня, в Івано-Франківській області на кір захворіло 1056 осіб, – повідомила дитячий імунолог. – Якщо брати вікову категорію, то 78% склали діти до 17 років і 72% – до 15 років. Щодо щеплювального статусу серед хворих на кір, то 291 дитина не мала жодної вакцинації з приводу даної недуги, 237 дітей отримали одну дозу, 223 – дві дози та 430 з невідомим вакцинальним статусом. На сьогоднішній день в області зареєстровано 19 спалахів. Усього в спалахах захворіло 189 осіб».

Також фахівці додають, що згідно даних програм в Україні, за 11 місяців в області  рівень охоплення щепленнями дітей значно зріс. Так, в 1 рік КПК-1 показник становить 86,6% та в 6 років КПК-2 – 83,8%.

У свою чергу обласний педіатр Лариса Підвербецька наголосила на потребі проведення профільними районними спеціалістами в себе на місцях клінічних конференцій з лікарями-педіатрами, інфекціоністами та сімейними лікарями щодо клініки та діагностики кору для того, щоб фіксувати та не пропустити навіть легкі форми захворювання.

Інформує відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.