На Прикарпатті провели Літню школу для прийомних батьків та дітей

Автор: Турій Роман

16 Сер, 2016 22:10

Поділитись публікацією
На Прикарпатті провели Літню школу для прийомних батьків та дітей

Впродовж тижня, з 8 по 12 серпня 2016 року, з метою підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів Івано-Франківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено Літню школу для прийомних батьків та дітей.

Основною метою Літньої школи є підвищення здатності прийомних батьків забезпечувати належне функціонування прийомної сім’ї та створення середовища для відновлення власних життєвих сил, повідомляє Івано-Франківський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді.

Учасниками Літної школи, яка проходила у селищі Делятин, Надвірнянського району, Івано-Франківської області на базі готельного комплексу «Маливо» стали 25 осіб.

У заході взяли участь прийомні сім’ї з Богородчанського, Тисменицького, Галицького, Надвірнянського районів, та міста Калуша, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Впродовж п’яти днів учасники заходу брали активну участь в навчальних модулях, ігротеках, соціально-психологічних тренінгах, конкурсах, які підготували та провели спеціалісти Івано-Франківського обласного ЦСССДМ, Галицького та Надвірнянського районних ЦСССДМ. Форма цього навчання дозволяє вдосконалити вміння формувати та підтримувати гармонійні доброзичливі стосунки в сім’ї на засадах партнерства, взаєморозуміння, поваги і любові, навчитися використовувати різноманітні методи організації сімейного дозвілля. Під час тренінгів батьки вивчали поведінкові особливості дитини, які ускладнюють процес спілкування та взаємодії з нею, вплив несприятливих умов соціалізації на формування дезадаптивних форм мислення та поведінки дитини.

Після завершення Літньої школи прийомні батьки та батьки-вихователі отримали довідку про підвищення кваліфікації.