1991 Франківськ: у місті стартувала програма розвитку ІТ-проектів (ФОТО)

Автор: Дубінець Вікторія

28 Лис, 2016 15:33

Поділитись публікацією
1991 Франківськ: у місті стартувала програма розвитку ІТ-проектів (ФОТО)

26 листопада відбувся конкурс-інтенсив з відбору найкращих проектів, що будуть інтегровані у міську інфраструктуру та зроблять Івано-Франківськ та інші міста області більш комфортним для життя.

Це офіційний старт програми розвитку IТ-проектів 1991 Франківськ у межах програми DOBRE за підтримки міської ради. Відкриття Інкубатору 1991 в Івано-Франківську – це початок реалізації великої п’ятирічної програми, яка допоможе громадам Івано-Франківської, Тернопольскої та Чернівецької областей використовувати інноваційні технології та побудує розумні міста. Програма 1991 Франківськ фінансується Агенцією з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Global Communities.

Івано-Франківськ – друге місто, в якому відкрилася інноваційна платформа для розвитку IT-стартапів під керівництвом громадської організації IT-волонтерів SocialBoost.

Переможцями конкурсу стали:

Е-декларація – аналітична система, що допомагає відслідити операції посадових осіб.

Муніципальний дата-центр – єдина база даних для обліку та аудиту будинків, комунальних послуг, господарств і об’єктів інфраструктури в цілому.

Urban Workout – база даних спортивних майданчиків та приміщень для занять спортом.

Tariff Counter – мобільний додаток для обліку комунальних платежів.

eSTATE-IF – інтерактивна система муніціпальної нерухомості.

HeroMeter – оцінка ефективності діяльності громадських об’єднань та їх активних учасників або державних службовців.

З 5 грудня починається інкубаційна програма, до якої долучаться 15 менторів-професіоналів з Івано-Франківська, України та зарубіжжя. За їх допомогою команди допрацюють свої проекти для запуску та маштабування у регіони.