2020 року з’являться смартфони з камерами у 108 мегапікселів

Автор: Єва Жасминова

21 Jul, 2019 21:23

Поділитись публікацією
2020 року з’являться смартфони з камерами у 108 мегапікселів

За словами відомого інсайдера UniverseIce, в наступному році на ринку почнуть з’являтися смартфони, оснащені камерами зі 108-мегапіксельним сенсором і 10-кратним оптичним збільшенням.

І хоча це може звучати малоймовірним, попередні заяви про появу смартфонів з 65-мегапіксельними камерами в середині 2019 року справді підтверджуються, пише businessua.com

Поки що не уточнюється, який виробник сенсорів виведе на ринок такий датчик. Можна припустити, що це знову буде Samsung. Також не уточнюється, яка технологія буде використовуватися в такому сенсорі. Сучасні 48- і 64-мегапіксельні сенсори для смартфонів використовують технологію 4-в-1, коли чотири сусідні пікселі об’єднуються в один великий піксель для захоплення більшої кількості світла. Якщо такий же підхід буде застосовуватися і в новому датчику, то можна буде отримувати кінцеве зображення з роздільною здатністю 27 Мп, що теж немало.

Що стосується 10-кратного збільшення, то в цьому випадку йдеться саме про оптичне збільшення без втрат якості, а не гібридне, яке використовують зараз деякі виробники смартфонів. Отже в цій галузі також очікується помітний прогрес.

Швидше за все, подробиці про смартфон зі 108-мегапіксельною камерою і 10-кратним оптичним збільшенням ми дізнаємося під час проведення виставки MWC 2020 у лютому наступного року. Хоча витоки можуть з’явитися і раніше.