2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині, – Андрій Бойчук

Автор: Застава Максим

03 Jun, 2021 10:20

Поділитись публікацією
2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині, – Андрій Бойчук

На Прикарпатті розпочинають підготовку до святкування 80 річниці Української повстанської армії. З нагоди свята 2022 рік в області стане роком УПА.

Читайте також: Найкращих студентів ПНУ відзначили стипендіями від польського Фонду

Про це повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами очільника області, історія світу не знає аналогів нашим повстанцям.

“УПА не була державною армією, люди ставали її членами свідомо. Вони розуміли, чому йдуть на війну, кого захищають і проти кого воюють. Українська повстанська армія одночасно боролась із двома найжорсткішими окупантами – більшовицькою Росією та нацистською Німеччиною. Коли з двох сторін Україну намагалися поневолити, повстанці відстоювали свою країну. Для них було краще померти у бою, ніж жити на рідній, але невільній землі”, – зазначив Бойчук.

До відзначення 80-річчя УПА на Прикарпатті планують особливо підготуватись.

“Наш обов’язок – гідно відзначити річницю. Ми маємо згадати та подякувати кожному повстанцю, який боровся за Україну. Ми повинні шанувати тих, хто продовжує велику справу УПА”, – наголосив голова ОДА.

Бойчук дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації підготувати пропозиції щодо належної організації та відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії. Також до цього процесу запрошують долучилися громадськість.

Теги: