2300 медиків, які працювали з хворими на коронавірус прикарпатцями, отримали виплати за березень

Автор: Застава Максим

12 Тра, 2020 15:48

Поділитись публікацією
2300 медиків, які працювали з хворими на коронавірус прикарпатцями, отримали виплати за березень

Понад 2300 медиків, які працювали з хворими на COVID-19 прикарпатцями, на початку травня отримали виплати.

Читайте також: З понеділка у Франківську відновлюється "дистанційка". До навчання долучиться 531 учень-переселенець

Про це повідомили 12 травня під час брифінгу в облдержадміністрації щодо поширення коронавірусу в Івано-Франківській області, інформує “Галка“.

За словами першої заступниці голови облдержадміністрації Марії Савки, перші виплати медики, які працювали із хворими на коронавірус, отримали ще наприкінці березня.

“Це були кошти з обласного бюджету у сумі один мільйон 300 тисяч гривень, які пішли в нашу обласну клінічну інфекційну лікарню”, – уточнює Савка.

Посадовиця додає, 29 квітня всі кошти, виділені на зарплату за березень, поступили у медичні заклади. Від медустанов поступили накази з відповідними сумами й з переліком працівників і понад 2300 медиків отримали виплати.

“6 мільйонів 900 тисяч гривень були спрямовані з державної субвенції. Але кошти з державної субвенції також спрямовувалися на ті медичні заклади, на заробітну плату яким не вистачить коштів від Національної служби здоров’я України. Це в першу чергу наші психіатричні та протитуберкульозні заклади. Також гроші пішли на закупівлю ліків для боротьби із цукровим діабетом”, – пояснює Савка.

До слова, загалом на зарплату медичним працівникам за березень спрямували 15 мільйонів 100 тисяч гривень. У перших числах травня гроші виплатили.

Теги: