Семимісячна Мирося терміново потребує коштів для пересадки печінки

Автор: Людмила Баран

02 Вер, 2017 10:00

Поділитись публікацією
Семимісячна Мирося терміново потребує коштів для пересадки печінки

7-місячна Мирослава Гордійчук з Чернівецької області  має цироз печінки. Тож батьки просять про допомогу. Якщо не встигнуть, дитина на пересадку печінки не поїде.

Коли Миросі було лише три тижні, у неї стався крововилив у мозок. Тоді у районній лікарні підозрювали менінгіт. Однак, коли дівчинка за декілька днів пожовтіла, батьки зрозуміли, що діагноз не правильний, тоді й вирішили їхати у столицю, повідомляє Захід.нет.

Нині Мирослава перебуває з мамою в одній із Львівських клінік.

Олена Гордійчук, мама Мирослави, згадує: «Підозра була на біліарну атрезію. Зробили операцію по Касаї, операція не допомогла».

Якщо говорити не медичними термінами, у Миросі – цироз печінки. Все своє недовге життя вона провела у лікарні. У свої сім місяців вона ще не сидить, а важить лише 5 кг.

В Україні дівчинці допомогти не можуть. Адже, окрім критично малої ваги, у дівчинки ще й дзеркальне розташування органів. Такі фактори надзвичайно ускладнюють ситуацію.

«Будова судин є дуже індивідуальною. І розташування органів індивідуальне. Плюс дитина пережила кілька кровотеч. Вона дуже важко стабілізується після кожної кровотечі. Консервативні засоби ми практично вичерпали. Тому чим швидше дитина поступить на трансплантацію, тим більше шансів зберегти її життя», – пояснила Галина Курило, завідувачка хірургічним відділенням.

Однак лікарі кажуть, хоча у Миросі і рідкісна недуга, є діти, які пережили таке ж випробування і після трансплантації живуть повноцінним життям.

Мама зізнається: їм допомагають усім світом.

«Учора поступила, я не знаю від кого, велика сума – 100 тис. грн. З Москви теж 250 тисяч рублів. Ну, багато хороших людей помагають. У нас в Україні взагалі хороші люди», – розповіла мама Олена Гордійчук.

Ще 14 тис. євро передали батьки дівчинки, яка мала таку ж хворобу, та своєї операції не дочекалась. Однак, щоб зібрати потрібну суму залишилося лише 2 дні.

Станом на 1 вересня ще залишається зібрати 9651 євро.

Реквізити банку:

Приватбанк 5168 7573 2195 4598

Гордійчук Альона – мама дівчинки

Контактний телефон: +38 095 216 56 97 Альона