Кадрові скорочення очікують освіту Івано-Франківська

Автор: Єва Жасминова

27 Лис, 2014 16:05

Поділитись публікацією
Кадрові скорочення очікують освіту Івано-Франківська

Деякі школи Івано-Франківська можуть зникнути з освітньої карти міста. Про це повідомила начальник управління освіти і науки міськвиконкому Наталія Микула на нараді з директорами шкіл.

Читайте також: Франківка, яка відстояла 200 балів на ЗНО з англійської, отримає п'ять тисяч гривень від міста

     Вона розповіла, що проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років передбачає 12-річне навчання у школах, пише Курс.

“Ми вже одну спробу мали, ми вже починали навчатися за 12-річною системою. І ми потім повертали голоблі в другий бік. І діти 11-го класу засвоювали програми за 11 -12 клас, бо програми були розтягнуті. Були викинуті шалені державні гроші на друк підручників для 12-го класу, на державні програми, і потім нас знову чекає 12-річний термін навчання”, – каже Микула.

Начальник управління освіти і науки повідомила, що концепція передбачає навчання в початковій школі з першого до шостого класів, 7-9 класи – в школі другого ступеня та 10-12 – третього ступеня.

При цьому у старші класи діти будуть переводитися на конкурсній основі за результатами ЗНО.

“Деякі школи зникнуть з освітньої карти. Тому що початкова школа буде при будь-якій кількості учнів. Але чи буде у деяких школах другий-третій ступінь? Чи буде серйозна реорганізація всіх шкіл міста Івано-Франківська?” – запитує освітянка.

Вона припускає, що зросте кількість початкових шкіл та зменшиться кількість шкіл І-ІІІ ступеня. У зв’язку з цим доведеться готуватися до скорочення кадрів.

Теги: