У Росії аварійний фонтан вирішили приборкати за допомогою молитви

Автор: Єва Жасминова

29 Жов, 2019 20:29

Поділитись публікацією
У Росії аварійний фонтан вирішили приборкати за допомогою молитви

У Вологодській області мер Білозерського району Євген Шашкін попросив священика помолитися перед початком робіт із закриття свердловини, яка фонтанує вже майже чотири місяці й затоплює місто.

Про це пише УНІАН.

Настоятель Успенського храму Олександр Стулов погодився і провів на місці аварії молебень “на початок доброї справи у приборканні підземних вод”. Після цього 31 жовтня свердловину мають затампонувати за допомогою спеціальної суміші. Попередні спроби зупинити бурхливий фонтан були безуспішними. Він уже почав затягувати під землю розташований поруч будинок. Свердловина викидає понад 400 кубів води на годину. Через затоплення у багатьох жителів загинув урожай, постраждали будинки і господарські споруди. В зв’язку із цим у Білозерському введено режим надзвичайної ситуації.

У липні господиня будинку, поруч з яким згодом почала бити свердловина, вирішила провести собі водопровід. Бригада бурильників, яку найняла жінка, в процесі робіт натрапила на підземне озеро. Робітники не змогли заткнути фонтан і поїхали. Інша бригада з Вологди із завданням теж не впоралася.