Бізнес відзавтра зможуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів і персоналу

Автор: Єва Жасминова

13 Jan, 2021 13:46

Поділитись публікацією
Бізнес відзавтра зможуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів і персоналу

 Закон про внесення змін до законодавства щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яким передбачається штраф для бізнесу за неналежне запобігання хворобі, офіційно опубліковано в парламентській газеті “Голос України”.

Він набуде чинності у четвер, 14 січня, передає УНН.

Проектом закону передбачено внесення змін до законодавства, згідно з якими юридична особа, фізична особа – підприємець сплачуватимуть штраф за допуск особи у громадське місце без маски, а також за відсутність попередження про необхідність одягнути засіб захисту, або ж за відсутність реагування на перебування людей без маски у приміщенні. Штраф передбачено у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (при неоподатковуваному мінімумі доходів громадян у 17 грн – від 3400 до 5100 грн).

Передбачено також відповідні штрафи у період дії карантину за неносіння маски працівниками суб’єктів господарювання або безпосередньо фізичною особою – підприємцем.

Додамо, що закон набуває чинності з наступного дня за днем його опублікування, тобто, 14 січня.

Раніше ВРУ ухвалила в цілому законопроект № 3890 про внесення змін до законодавства щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яким передбачається штраф для бізнесу за неналежне запобігання хворобі.