На Прикарпатті п’яний водій пропонував поліцейському 17 тисяч гривень хабара

Автор: Єва Жасминова

16 Jul, 2021 16:50

Поділитись публікацією
На Прикарпатті п’яний водій пропонував поліцейському 17 тисяч гривень хабара
Мешканець Коломиї сів за кермо напідпитку та був зупинений співробітниками поліції. Щоб справа не дійшла до суду, правопорушник вирішив підкупити правоохоронця. Слідчі зафіксували неправомірні дії прикарпатця та розпочали кримінальне провадження. 
Нещодавно у Коломиї працівники сектору реагування патрульної поліції за порушення ПДР зупинили 37-річного водія автомобіля «Toyota», який був ще й в стані алкогольного сп’яніння.
Інспектори склали на водія-порушника адміністративні матеріали за ст.130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та вилучили транспортний засіб.
Наступного дня, після вчинення правопорушення, прикарпатець прийшов у відділення поліції та в службовому кабінеті надав поліцейському неправомірну вигоду у розмірі 17 тисяч гривень.
Правопорушник хотів, щоб поліцейський не скеровував адміністративні матеріали до суду та повернув йому автомобіль, який був вилучений за нетверезу їзду.
Про правопорушення працівник поліції одразу ж повідомив своє керівництво.
Вказаний факт задокументували працівники Івано-Франківського управління внутрішньої безпеки та коломийські поліцейські.
Наразі вирішується питання про повідомлення правопорушнику підозри у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі.
Нагадуємо, за надання неправомірної вигоди поліцейському передбачена кримінальна відповідальність.