“Формування освіченої нації”: франківським студентам передали іноземну літературу (ФОТО)

Автор: Андрій Макітра

17 Лис, 2023 17:15

Поділитись публікацією
“Формування освіченої нації”: франківським студентам передали іноземну літературу (ФОТО)

16 листопада у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника представили виставку книг, які передані в рамках благодійної акції «Українській молоді – європейську книгу!». Університет отримав літературу з Нідерландів та Франції. Наразі, йдеться про 323 книги.

Про це пише Галка з місця події та з посилання на пресслужбу ПНУ ім. В. Стефаника.

Це друга частина ініціативи української та міжнародної спільноти з відновлення бібліотечних фондів українських освітніх закладів, центрів та книгозбірень, які зазнали величезних збитків через російську агресію.

“Мета другого етапу акції – дати можливість українській молоді читати європейську книгу мовою оригіналу. Доступ до наукових першоджерел сприятиме культурному збагаченню та розвитку молодої генерації українців, формуванню освіченої і сильної нації, її інтеграції в європейський науковий і культурний простір”, – розповів голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Ректор ПНУ ім. В.Стефаника Ігор Цепенда розповів, що ця акція є цінно складовою вступу українського суспільства у європейський простір.

“Ми будемо мати складний період нашого життя. Увійшовши в Європейський Союз зрозуміємо, що наші колеги там, ставлять у пріоритет саме книги, а не короткі інформаційні повідомлення. Ми ніколи не матимемо власних ідей доки не пізнаємо ідеї наших попередників”, – зазначив Цепенда.

Комунікаційниця благодійної акції Наталія Бовтрук зазначила, що їхнім завданням є – зацікавити молодь до читання та пізнання якісної літератури.

“Молодь – це важлива складова нашого суспільства. Це наше майбутнє. Тому ми не повинні оминати її увагою. Будемо маленькими кроками поповняти українські книжкові фонди європейською літературою”, – розповіла Наталія Бовтрук.

Довідково: В межах такої ініціативи – книги англійською, німецькою, французькою та іншими європейськими мовами від закордонних видавництв, організацій, закладів освіти та всіх охочих, передають в українські бібліотеки, освітні заклади та установи, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Читайте також: Студенти чотирьох університетів Франківська спільно збирають мільйон гривень на FPV-дрони