Порошенко має намір провести восени вибори і посилити силовий блок уряду

Автор: Вадим Войтик

22 Чер, 2014 16:45

Поділитись публікацією
Порошенко має намір провести восени вибори і посилити силовий блок уряду

Президент України Петро Порошенко повідомив про намір найближчим часом прийняти рішення щодо “посилення силового блоку” в державі. Про це він заявив під час зустрічі із представниками громадських об’єднань та активістами Майдану, передає прес-служба глави держави.

Читайте також: Волонтери презентували для передачі на фронт бойового евакуаційного робота (ФОТО, ВІДЕО)

Перед цим представник Кола народної довіри, член Духовної ради Майдану архієпископ Стефан зачитав звернення до Президента від спільнот Майдану.

“На даний час вважаємо центральними питаннями у військовій сфері негайне взяття під Ваш особистий і повний контроль силового блоку країни. Повну заміну його керівного складу. Перекриття кордону України на сході і у Придністров’ї, відновлення повноцінної координації і керованості Збройних сил України і їх зміцнення. В політичній сфері – призначення негайних позачергових виборів до парламенту за новим виборчим законодавством з відкритими партійними списками”, – йдеться, зокрема, у зверненні.

Відповідаючи на твердження активіста Майдану про “кризу представницької демократії”, Президент наголосив, що вибори до Верховної Ради мають відбутися восени і підкреслив необхідність нового закону про політичні партії, який має передбачати чітке і прозоре фінансування.