Перевізникам дали останній шанс, аби виправити ситуацію на сміттєвих майданчиках

Автор: Людмила Баран

13 Сер, 2015 14:23

Поділитись публікацією
Перевізникам дали останній шанс, аби виправити ситуацію на сміттєвих майданчиках

У виконкомі вирішили, що до 30 серпня надавачі послуг з вивезення побутових відходів мусять нарешті почати нормально працювати, інакше з ними розірвуть угоди.

Читайте також: На Пасічній роками анонсували будівництво пожежного депо. Насправді там буде новобудова, – розслідування Галки

На засіданні 13 серпня член виконавчого комітету Вадим Войтик запропонував розглянути проект рішення про розірванні угод із перевізниками, що обслуговують контейнерні майданчики у місті.

Він зазначив, що мешканці щодня мають справу з проблемою неналежного прибирання майданчиків та вивезення з них відходів.

Нагадав, що 28 квітня виконком прийняв рішення про підняття тарифу на вивезення сміття, яке включало три умови: погашення заборгованості перед полігоном, приведення майданчиків до належного стану та закупівлю 10 нових контейнерів. З них тільки перша умова була виконана.

У запропонованому Войтиком рішенні два пункти: розірвати договори з перевізниками та провести новий конкурс на організацію вивезення сміття.

Проте заступник міського голови Зіновій Фітель зазначив, що таке рішення не варто приймати, попередньо не вислухавши перевізників.

Інший заступник – Руслан Гайда запропонував дати перевізникам останній шанс – до 30 серпня.

«Якщо не справляються – розриваємо з ними договори», – сказав  Гайда.

Міський голова Віктор Анушкевичус дав заступник протокольне доручення щоденно доповідати про стан контейнерних майданчиків у місті. Зазначив, що у перших числах вересня виконком знову повернеться до розгляду цього питання.