В обласній раді вагаються, чи купувати робота-сапера для поліції

Автор: Людмила Баран

12 Кві, 2016 16:01

Поділитись публікацією
В обласній раді вагаються, чи купувати робота-сапера для поліції

На засіданні бюджетної депутатської комісії 12 квітня обговорили виділення з обласного бюджету 465 тисяч гривень на потреби  поліції.

Директорка департаменту фінасів ОДА Галина Карп повідомила, що з вільного залишку бюджетних коштів пропонується виділити 400 тисяч гривень на вибухотехнічне обладнання та 65 тисяч гривень на медикаменти для Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області для роботи в зоні АТО. За її словами, таку пропозицію узгодили на Раді оборони області.

Голова обласної ради Олександр Сич засумнівався, чи область мусить купувати для поліції обладнання, жертвуючи іншими потребами, адже правоохоронці й так непогано фінансуються з держбюджету.

Начальник вибухотехнічного центру обласного управління поліції Володимир Мороз розповів, що їхній відділ мінімально забезпечений спорядженням для виявлення та знешкодження вибухівки, що потрібне для зачистки звільнених територій на Сході та роботи в Івано-Франківській області. Тому створили перелік найнеобхіднішого обладнання, якого бракує. Зокрема, роботизовані розвідувальні пристрої.

«Робот потрібний для того, щоб підходити до вибухонебезпечних предметів, щоб цього не робила людина», – сказав Мороз.

Члени комісії вирішили краще звернутися до керівництва Міністерства внутрішніх справ та попросити їх виділити кошти на обладнання. Проте підтримали виділення 65 тисяч гривень на медикаменти.