Марцінків назвав комісію з безпеки руху кодлом і пообіцяв її “розігнати”

Автор: Турій Роман

19 Кві, 2016 11:45

Поділитись публікацією
Марцінків назвав комісію з безпеки руху кодлом і пообіцяв її “розігнати”

Міський голова Руслан Марцінків під час щотижневої наради неочікувано заявив про своє невдоволення роботою комісії з безпеки руху.

Обурення мера викликала ситуація на вулиці Вовчинецькій:

“Велес” на Вовчинецькій ні світлофора, ні переходу, нічого. Це в нас комісія по безпеці руху. То розігнати то кодло. Вручити одному чоловікові, який має технічну освіту. Треба десь працювати. Прошу записати в протокольні доручення і щось внятне мені сказати. Там й так люди переходять і без світлофору, без переходу. Не треба бути спеціалістом, не треба працювати в патрульній службі. Там станеш постоїш 5 хвилин і все видно. Давайте ми ту комісію розженемо, бо нам така комісія непотрібна”, – заявив Марцінків.

Після, мер заявив, що трьох осіб для роботи комісії цілком достатньо. І запропонував, щоб до її складу увійшли перший віце-мер Микола Вітенко, керівник поліції Дмитро Міхалець та головний комунальник міста Михайло Смушак.

Ситуацію з переходом на Вовчинецькій “Галці” прояснив член комісії з безпеки дорожнього руху, т.в.о. начальник сектору безпеки руху управління національної поліції Віталій Царьов.

За словами поліцейського, у згаданому мером місці, на ділянці дороги між “Велесом” та “Пакко” не можна просто взяти і намалювати перехід:

“Є державні будівельні норми і вимоги. Дорожня ситуація в тому місці вимагає розробку проектною групою (на замовлення влади) детального плану території – облаштування тротуарів на місці існуючої парковки тощо. А комісія лише погоджує або не погоджує цей проект “, – каже фахівець.

Що ж до роботи комісії, то Царьов каже, що проблема полягає не у її неефективності, а в невиконанні рішень іншими структурними підрозділами виконкому.

“До питання організації дорожнього руху не можна просто так відноситися, потрібний комплексний підхід. Не можна просто так взяти і намалювати перехід чи світлофор. Рішення комісії є ефективними, неефективним є їх виконання”, – каже Царьов.

Як відомо, в складі комісії з безпеки дорожнього руху працюють громадські активісти, депутати міської ради (в тому числі від ВО “Свобода”), члени МВК.