Франківські правоохоронці здають кров для дітвори, котра постраждала в ДТП (ФОТО)

Автор: Турій Роман

19 Тра, 2016 11:00

Поділитись публікацією
Франківські правоохоронці здають кров для дітвори, котра постраждала в ДТП (ФОТО)

Сьогодні, 19 травня, в Івано-Франківську правоохоронці стали донорами крові для дітей, котрі постраждали на дорогах внаслідок ДТП.

Читайте також: Франківські патрульні та студенти стали донорами крові

Всеукраїнську акцію зі збору крові влаштували в рамках ”Тижня безпеки дорожнього руху”. Допомогти дітям прийшли як патрульні,  так і працівники обласного управління Нацполіції.

О 10 ранку біля обласної станції переливання крові, вже після її здачі,  ділиться враженнями патрульний Антон Боєв. Каже, що кров здає не вперше, тому відчуття для нього звичні.

“У рамках акції патрульна поліція була повідомлена про те, що потрібно по можливості, хто бажає, здати кров. Сама акція назвивається ”Здай кров – врятуй життя дитини, постраждалої в ДТП”. Оскільки я чинний офіцер поліції, займаюся дітьми, і діти наше майбутнє, тому мені не шкода 300 грам крові для доброї справи”, – розповідає з посмішкою Боєв.

Всередині станції вишикувалась ціла черга з працівників ”старої” поліції, котрі також долучились до акції.

В операційній, де відбувається забір крові, 25-річний патрульний Шамян Вартан вже здає кров.

”Хочемо допомагати дітям, які постраждали внаслідок ДТП, тому й прийшов сюди. Думаю, що у здачі крові немає нічого тяжкого, можливо, вона комусь знадобиться. Кров здаю вперше і це зовсім не страшно. Про звільнення на день з роботи не знав, лише зараз мені про це розповіли. Не буду ним користуватись. Про акцію дізнався від знайомої патрульної, сьогодні у мене вихідний, я цим скористався і прийшов”, – каже ппатрульний.

Після збору крові правоохоронців пригощають чаєм та печивом.

Теги: