Колектив «Локомотиворемонтного» просить обласну раду допомогти врятувати підприємство від приватизації

Автор: Людмила Баран

20 Тра, 2016 12:16

Поділитись публікацією
Колектив «Локомотиворемонтного» просить обласну раду допомогти врятувати підприємство від приватизації

Колектив Локомотиворемонтного заводу просить обласну раду звернутися до уряду, щоб підприємство виключили зі списку об’єктів, які підлягають приватизації.

Звернення трудового колективу ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” розглянули 20 травня на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Голова правління ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний ремонт” Ярослав Ленів розповів, що у травні Кабмін вніс підприємство до переліку підприємств, яке має стратегічне значення, але не заборонено для проведення приватизації.

За словами Леніва, заводу уже 150 років. Зараз там 327 працівників, 95% продукції – залізничного призначення. Завод є прибутковим, сплачує податки та зарплату.

«Завод був потрібний Австрії, Польщі , радянській владі, але чомусь не потрібний Україні», – сказав Ленів.

Він розповів, що 15 років тому в Україні було 26 подібних підприємств, зараз – лише п’ять.

«Ні одного позитивного досвіду приватизації заводу із такої галузі в Україні не було», – сказав Ленів. -«Зрозуміло, що обласна рада не може скасувати постанову Кабміну, але може звернутися до нього».

Представник фонду Держмайна в області на засіданні повідомив, що у вересні 2016-ого планується продаж заводу з аукціону. Завершено пільговий продаж акцій підприємства 128-ом працівникам – це піввідсотка від статутного капіталу виробництва.

У підсумку, депутатська комісія вирішила підтримати звернення колективу заводу. Його розглянуть на сесії обласної ради.