На пам’ятці архітектури на вулиці Гординського міняють дах (ФОТО, ВІДЕО)

Автор: Людмила Баран

03 Жов, 2016 15:01

Поділитись публікацією
На пам’ятці архітектури на вулиці Гординського міняють дах (ФОТО, ВІДЕО)

У будинку на Гординського, 10 ремонтують покрівлю. Стару керамічну черепицю мають замінити на нову. Також оновлять дерев’яні конструкції даху.

Читайте також: Європейський проєкт благоустрою на Вовчинецьких горах потопає в смітті франківців (ФОТО)

Про це Galka.if.ua розповів Ігор Попадюк, начальник управління інвестиціної політики міськвиконкому.

За його словами, раніше дах був сильно пошкоджений, через дірки у ньому до будівлі потрапляв дощ та сніг, над третім поверхом прогнило перекриття. Будівля донедавна не використовувалася, а тепер її орендуватиме норвезький фонд Seed Forum для відкриття центру підтримки інновацій iHUB. Місто взяло на себе зобов’язання відремонтувати дах.

Будівля належить до четвертого рівня складності та є пам’яткою архітектури місцевого значення, тому є особливі вимоги до її реставрації. Проектну документацію подавали на проходження державної експертизи у Києві, тому процесбув тривалим.

Попадюк розповів, що укладено угоду з підрядником на проведення ремонту. Зараз з будівлі знімають черепицю, оглядаютьїї стан. Частину старої, якщо вона у хорошому стані, залишать, решту замінять на нову, глиняну. Завтра, 4 жовтня, мають привезти деревину для конструкції даху.

“Дах буде гарний, зроблений якісно”, – запевнив Ігор Попадюк. –  “Все йде по плану, все йде на користь”.

Він сказав, що на ремонт з бюджету виділено менше мільйона гривень. Роботи намагатимуться завершити до початку холодів. Наразі на даху встановлено гідробар’єр, щоб волога не потрапляла досередини будівлі.

 

 

 

Теги: