В Івано-Франківську обговорили, що область може запропонувати інвесторам

Автор: Дубінець Вікторія

08 Гру, 2016 13:03

Поділитись публікацією
В Івано-Франківську обговорили, що область може запропонувати інвесторам

У громадському ресторані “Urban Space” 8 грудня відбувся круглий стіл на тему “Вплив місцевої влади на покращення інвестиційного клімату в Івано-Франківській області”.

Захід пройшов у рамках проекту “Запуск регіонів”, який охоплює 7 областей України і спрямований на підтримку реформи децентралізації та покращення інвестиційної привабливості регіонів України. В Івано-Франківську таке обговорення відбулося вперше.

“Економічний розвиток і інвестиції тісно пов’язані між собою. Метою цього круглого стола є визначення тих об’єктів Прикарпаття, які можуть привабити іноземних інвесторів”, – розповів керівником Департаменту євроінтеграції та розвитку туризму Івано-Франківської облдержадміністрації Дмитро Романюк.

Учасниками заходу стати представники місцевого самоврядування районів, які обговорили проблеми області та перспективи розвитку туризму на Прикарпатті, який є найбільш привабливим для іноземних інвесторів. На думку учасників, найбільшою проблемою є поганий стан дорожньої мережі, тому влада, в першу чергу, повинна звертати увагу на ремонт доріг, інформує “Галка”.

Інвестиційно привабливими проектами визначили також створення заводу з переробки сміття на території Івано-Франківської області та розвиток аграрної промисловості.