Сич прозвітував про рік роботи обласної ради

Автор: Людмила Баран

09 Гру, 2016 12:21

Поділитись публікацією
Сич прозвітував про рік роботи обласної ради

На пленарному засіданні обласної ради 9 грудня відбувся звіт голови обласної ради. Олександр Сич розповів про підсумки спільної діяльності  обранців за останній рік.

Читайте також: Івано-Франківська обласна рада затвердила бюджет на 2024 рік (ФОТО)

Він повідомив, що протягом першого року роботи обласної ради сьомого скликання відбулося 10 сесій, 13 пленарних засідань, 155 засідань комісій, дві виїзні сесії у Коломийському та Долинському районах. Виїзди були присвячені сільському та лісовому господарству відповідно.

100% відвідування цих заходів продемонстрували 8 депутатів з фракції «БПП Солідарність» , 8 з «Батьківщини», 5 зі Свободи, по одному з «Волі», «Самопомочі» та «Укропу».

Чимало важливих змін було внесено до програми підтримки учасників АТО та майданівців. Зокрема, виплати неповнолітнім членам їхніх сімей щомісячної допомоги. За словами Сича, ця програма визнана найкращою в Україні.

Обласна рада створила обласний госпіталь ветеранів війни у Коломиї для належної реабілітації бійців АТО.

Важливою складовою програми розвитку місцевого самоврядування Сич назвав конкурс проектів від громад. За його словами, цього року надійшла рекордна кількість – 404 проекти від 243 громад, 133 з них стали переможцями та отримали кошти на встановлення централізованого водопостачання, заміну вікон в установах тощо.

«Таким досвідом не може похвалитися жодна область України», – заявив Сич.

Також 2016-ого року реконструйовано сесійну залу, встановлено електронну систему голосування.

«Є думка доповнити цю конструкцію зручним для спостереження за сесією та телетрансляцій балконом», – сказав голова облради.

Цього року в обласній раді запровадили систему закупівель «Прозоро». Практика показала, що в деяких закупівлях майже втричі економили кошти. Проте в деяких випадках товари і послуги не відповідали необхідному рівню якості.

З допомогою облради відновлено команду «Тепловик».

Підписано меморандум про співпрацю з Полтавською та Закарпатською обласними радами.

Голова облради подякував громадським організаціям та ЗМІ за співпрацю і висловив сподівання, що вона буде такою ж плідною наступного року.

Під час обговорення доповіді, голова фракції “Воля” Ольга Галабала заявила, що звіт має називатися звітом обласної ради, а не звітом голови.