В Угорниках висадили парафіяльний сад (ФОТО)

Автор: Дубінець Вікторія

13 Кві, 2017 07:13

Поділитись публікацією
В Угорниках висадили парафіяльний сад (ФОТО)

12 квітня парафіяни та школярі села Угорники разом із отцем Юрієм Труханом висадили алею плодових дерев на честь 150-річного ювілею єпископа УГКЦ Григорія Хомишина.

За словами керівника Бюро УГКЦ з питань екології д-ра Володимира Шеремета, сьомий рік поспіль бюро ініціює акцію, метою якої є показати, що ми цінуємо природу створену Богом. Традиція посадки парафіяльних садів спостерігається по всіх регіонах, – інформує Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з посиланням на Фіртку.

“Сьогодні приємно, що красивішими та екологічно чистішими стануть Угорники, а разом з тим і Прикарпатський край. Плодовий сад стане свідченням любові наших парафіян до природи. Таких парафіяльних садів на Прикарпатті посаджено понад десяток”, – зазначив церковний еколог Шеремета.

Як зауважив о. Юрій Трухан, парафіяльний сад має кілька призначень. Найперше він названий на честь єпископа Григорія Хомишина, а його центральна алея названа на честь героїв Небесної сотні. Також сад матиме рекреаційне значення: тут парафіяни села зможуть відпочивати, а також цінуватимуть екологічний аспект.

“Чому фруктові дерева? Тому що Божі творіння мають служити для людей. Парафіяни церкви зможуть прийти в сад відпочити і пригоститись яблуками чи взяти, навіть, їх на Спаса. Тут також встановимо лавочки та гойдалки. Думаю, за півтори року ми збиратимемо перші плоди”, – розповів о. Юрій.

Загалом у саду налічуватиметься сотня плодових дерев. Сьогодні парафіяни висадили 60 плодових саджанців – яблука та сливи, а восени планують висадити ще 40 дерев – черешні, груші та вишню.

Крім того, як зазначив о. Юрій, на території церкви, за європейським зразком, планують збудувати дім для пристарілих.