У парку Шевченка розроблять маршрут рідкісних та цінних дерев

Автор: Дубінець Вікторія

07 Тра, 2017 12:18

Поділитись публікацією
У парку Шевченка розроблять маршрут рідкісних та цінних дерев

В інтерв’ю для “Галки” директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк прокоментувала ситуацію, коли тогоріч жительці Франківська на голову впала гілка у міському парку.

Василюк також розповіла, що у підприємстві зробили, щоб більше не повторювалися такі випадки, та про розроблення у парку так званого маршруту  рідкісних та цінних дерев.

“Справді, такий прикрий випадок стався в перший місяць діяльності нашого підприємства. Дерева в парку досить старі і потребували постійного догляду. Ми комісійно обстежили стан зелених насаджень і почали системну роботу щодо зрізки аварійних та сухостійних гілок (першочергово на центральних алеях), а також видалили сухостійні, аварійні та фаутні дерева, звісно, після отримання на це відповідних дозволів.

Цьогоріч плануємо продовжувати чистку та омолодження дерев. Крім того хочемо провести інвентаризацію зелених насаджень з нанесенням їх на карту. Таку інвентаризацію повинні проводити фахівці, тому вирішили звернутися за допомогою до Львівського лісотехнічного університету. А ще плануємо розробити так званий маршрут рідкісних та цінних дерев, який будемо постійно доповнювати новими екземплярами. Впевнена, що це особливо сподобається діткам”, – каже директорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям необхідно повернути відчуття того, що у них є право на місто, – Руслана Василюк, директорка “Центру розвитку міста та рекреації”