Активісти змусили прикарпатських браконьєрів спалити сітки (ФОТО)

Автор: Дубінець Вікторія

31 Тра, 2017 08:14

Поділитись публікацією
Активісти змусили прикарпатських браконьєрів спалити сітки (ФОТО)

28 травня ГО Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” спільно з франківськими рибалками організувала рейд на Бурштинське водосховище.

“Браконьєри поділили водойму смугами кожен навпроти своїх дачних ділянок, розкинули кілометрові сітки, хоч зараз триває нерестовий період.

Бездіяльність рибоохоронного патруля помітно неозброєним оком.

Під час рейду на водоймі перепинили двох порушників. З ним провели роз’яснювальну роботу, після якої браконьєри спалили своє приладдя, а рибу відпустили. З браконьєром зі стажем Володимиром Гаврилишином, а по-народному “Макар”, котрий зумів втекти, та не далеко, розмовляли коротко на підвищених тонах. Крім того, чоловік, який відомий як Макар, попався вже не вперше під час рейду. Минулого року він при спробі уникнути відповідальності за незаконний промисел ледь не спалив себе в човні.

На території біля “Юри” Макар показав металеву буду, з якої виніс більше 20 мішків з сітками. Загалом довжина браконьєрського приладдя становила майже 7 тисяч метрів. Браконьєр погодився сам підпалити свої знаряддя. За словами місцевих рибалок, він не раз раніше поводив себе агресивно, не дозволяючи іншим ловити рибу в межах «контрольованої» ним території водойми.

На місце викликали поліцію. Втім, правоохоронці не приїхали. Через три години після виклику від них перетелефонували, чи варто їхати. У зв’язку з неявкою поліції на місце події є сумніви, що правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження по факту вилову риби в нерестовий період. Реформа поліцейська рулить.

Як результат рейду, активісти мали розмову з чотирма особами, діяльність яких на водоймі містить ознаки браконьєрства. Усі виявленні сітки спалені.

PS. Цей рейд на Бурштинське водосховище не останній, і ми будемо продовжувати моніторити ситуацію на водоймі.

Рибоохороному патрулю на чолі з Чорненьньким Русланом – ГАНЬБА. Цікаво, куди дивиться керівництво Держрибагенства України.

Далі буде…”, – написали на сторінці Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”.