У Палаці Потоцьких звучали пісні і вірші Джима Моррісона (ФОТО)

Автор: Людмила Баран

17 Чер, 2017 19:20

Поділитись публікацією
У Палаці Потоцьких звучали пісні і вірші Джима Моррісона (ФОТО)

На тропічній сцені “Порто Франко” у Палаці Потоцьких 17 червня відбулася презентація “Американської молитви”.

Це – збірка перекладів на українську поезій Джима Моррісона, легендарного фронтмена The Doors.

“Сьогодні ми зібралися для того, щоб поговорити про Джима Моррісона, про нього, як про поета та як про вокаліста The Doors”, – сказала Христина Михайлюк, співзасновниця видавництва “П’яний корабель”.

Саме в цьому видавництві вийшла “Американська молитва”. За словами Михайлюк, робота над книжкою тривала два роки. Цей процес сповільнювався через переговори з правонаступниками автора та різними агентами. Все ж, все вдалося і результатом стало 400-сторінкове ілюстроване видання. На цих сторінках, як сказала Михайлюк, – наївна і незабруднена, як первісна людина, поезія, але з потужним інтелектуальним тлом.

Вірші читав їхній перекладач Мірек Боднар. А кавери на пісні The Doors виконували Familia Perkalaba та The Lizzard Kings. Останній гурт зібрався навмисно для цієї події, до його складу увійшли музиканти різних івано-франківських команд.

Крім того, серед мистецьких робіт на виставці у Палаці Потоцьких можна побачити ілюстрації до книжки “Американська молитва”, які створив Кіріл Кірілов. На екрані під час дійства транслювався фільм, знятий у 70-тих Моррісоном.

Теги: