Оркестр просто неба і Тарас Петриненко. У Франківську День прапора завершився концертом (ФОТО)

Автор: Людмила Баран

24 Сер, 2017 08:49

Поділитись публікацією
Оркестр просто неба і Тарас Петриненко. У Франківську День прапора завершився концертом (ФОТО)

На площі перед пам’ятником Іванові Франку ввечері 23 серпня відбувся святковий концерт з нагоди Дня прапора України.

Читайте також: Прикарпатців нагородили відзнаками від Президента (ФОТО)

Спершу зі сцени  звучала класична музика. Виступали симфонічний оркестр та академічний камерний оркестр “Harmonia Nobile”.

Пізніше франківців своїм співом тішили народні артисти Тарас Петриненко і Тетяна Горобець, щоправда, без живого музичного супроводу.

“Нам надзвичайно приємно бувати у Франківську. Це рідко буває, але ми раді що вдається тут виступати”, – сказав Петриненко. 
Він привітав містян зі святом, сказав, що радий бачити стільки світлих і патріотичних людей.  Зі сцени зазвучала тематична пісня “Прапор України”.
Артисти виконали кілька своїх хітів, зокрема, “Я задихаюсь, мамо”, “Пісню про пісню”, патріотичну композицію   “Червоний вітер”.   А пісню “Все буде гаразд” Петриненко  присвятив молоді, яка їде за кордон. “Не тікайте, треба свою країну захищати”, – сказав він.
Наприкінці  співакам вручив подарунки й квіти  мер Руслан Марцінків. Він подякував артистам за те, що ті мають свою патріотичну   позицію і не  змінюють її залежно від нових урядів.
“Хочу подякувати, що вони завжди приїджають на запрошення, і коли я міський голова, і коли я був народним депутатом, і коли я ніким не був.. ну, тобто, ніякої посади не займав”, – додав  Марцінків. 
Останньою на концерті зазвучала легендарна пісня “Україно”. Її франківці співали хором.