Франківка втратила 82 тисячі гривень, повіривши інтернет-знайомому

Автор: Дубінець Вікторія

30 Сер, 2017 16:29

Поділитись публікацією
Франківка втратила 82 тисячі гривень, повіривши інтернет-знайомому

За допомогою до Івано-Франківського відділу поліції звернулася 51-річна місцева мешканка. Потерпіла розповіла, що її знайомий по інтернету обшахрував на 82 тисячі гривень.

Правоохоронці встановили, що заявниця близько двох місяців тому познайомилась в соціальних мережах з іноземцем. Під час тривалого спілкування чоловік увійшов у довіру до неї, а нещодавно сказав, що вислав їй коштовний подарунок. Проте чоловік зазначив, що подарунок затримується на Малайзійській митниці, тож для того, щоб отримати його, необхідно сплатити вищевказану суму як податковий внесок.

Жінка повірила і на банківський рахунок кур’єрської служби перерахувала кошти. Коли зрозуміла, що потрапила в пастку шахраїв, звернулась до поліції, інформує сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до цього злочину та притягнення їх до кримінальної відповідальності.