СТЕК планує змінити тарифи

Автор: Людмила Баран

16 Жов, 2017 20:42

Поділитись публікацією
СТЕК планує змінити тарифи

У Станіславській теплоенергетичній компанії повідомляють про намір  змінити розмір своїх тарифів. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті підприємства.

Необхідність встановлення нових тарифів на теплову енергію для ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» зумовлена зменшенням приєднаного теплового навантаження споживачів.

Це пов’язано  з тим, що два мікрорайони на вулицях Хоткевича та Надвірнянській будуть відключені від котельні на  Індустріальній, 34 та підключені до мереж та джерела теплопостачання котельні на Симоненка, 3, яка належить ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

“Як наслідок, зменшується корисний відпуск теплової енергії споживачам, збільшуються втрати теплової енергії в теплових мережах, а також збільшився мінімальний прожитковий мінімум, збільшилися витрати на природній газ, відповідно зросли витрати в структурі собівартості тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії”, – пояснюють у СТЕК.

Якими будуть нові тарифи для населення, юридичних, фізичних осіб та бюджетних установ, у компанії наразі не вказують. Проте пишуть, що діючі тарифи на теплову енергію та послуги з централізованого опалення менші від поданих.

Читайте також: Місто забирає у СТЕКу 33 будинки, тепер їх опалюватиме Теплокомуненерго (ПЕРЕЛІК)

Зокрема, двоставкові тарифи на послуги з централізованого опалення (діють з 01.07.2016р.) становлять:

умовно-змінна частина двоставкового тарифу для абонентів з приладами обліку – 1190,18 грн/Гкал з ПДВ;

умовно-змінна частина двоставкового тарифу для абонентів без приладів обліку – 31,06 грн/кв.м. з ПДВ;

умовно-постійна частина двоставкового тарифу (плата за приєднане теплове навантаження) – 28041,73 грн/Гкал/год з ПДВ.

Подані двоставкові тарифи на послуги з централізованого опалення:

умовно-змінна частина двоставкового тарифу для абонентів з приладами обліку – 1218,69 грн/Гкал з ПДВ (на 2,4% більше від діючого тарифу);

умовно-змінна частина двоставкового тарифу для абонентів без приладів обліку – 32,21 грн/кв.м. з ПДВ (на 3,7% більше від діючого тарифу);

умовно-постійна частина двоставкового тарифу (плата за приєднане теплове навантаження) – 56 998,33 грн/Гкал/год з ПДВ (на 103,26 % більше від діючого, за рахунок зростання планової собівартості теплової енергії, що врахована в тарифах на теплову енергію для потреб населення).

Від фізичних та юридичних осіб приймаються зауваження і пропозиції протягом 15 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню.

Детальніше – на сайті СТЕК.

Читайте також: Не може третина міста мерзнути через приватну компанію. Мерія просить Міністерство енергетики негайно надати ліміти газу СТЕКу