У Франківську планують на третину підвищити тарифи на тепло

Автор: Людмила Баран

23 Жов, 2017 16:00

Поділитись публікацією
У Франківську планують на третину підвищити тарифи на тепло

23 жовтня в “Івано-Франківськтеплокомуненерго” відбулись громадські слухання з приводу зростання тарифів на тепло.

Директор ІФТКЕ Василь Рущак повідомив, що тариф затвердили ще у 2012 році, і з того часу багато змінилося: вартість води, газу обслуговування техніки і таке інше, передає “Галицький кореспондент”.

“Національний регулятор (НКРЕКП) поставив питання так: тариф має бути економічно обгрунтованим, різниця “в мінус” нікому компенсовуватися не буде. Сьогодні ж тариф є збитковим”, – зазначив Василь Рущак.

Тарифи на тепло і гарячу воду зростуть на 37% для населення, для бюджетних установ – на 22%. Абонплата також зросте, на 36%.

На підприємстві кажуть, що змушені йти на такі кроки, бо так вимагають у Києві. Раніше ТКЕ купував холодну воду по 3.96, тепер же вартість кубометра становить понад 6 гривень.

Перший заступник міського голови  Микола Вітенко заявив, що з 2013 по 2016 роки майже 30% споживачів відключилося від централізованого теплопостачання, але “цей процес вдалося зупинити”. Він також розкритикував недалекоглядну позицію держави.

Один з присутніх запитав, чому тариф зростає аж на третину. Представниця ІФТКЕ відповіла, що в нього включили амортизацію та інші витрати, чого не робили вже 5 років.

Читайте також: СТЕК планує змінити тарифи