Нововисвячений диякон із Франківська служитиме в Казахстані (ФОТО)

Автор: Дубінець Вікторія

29 Жов, 2017 20:33

Поділитись публікацією
Нововисвячений диякон із Франківська служитиме в Казахстані (ФОТО)

27 жовтня в Івано-Франківській Духовній Семінарії імені свщмч. Йосафат Преосвященний Владика Йосафат Мощич уділив дияконські свячення Андрієві Недоступу, який невдовзі відправиться на служіння вірним УГКЦ до Казахстану.

Також у цей день стартувала ІV Міжсемінарійна науково-практична конференція на тему: «Отець Єремія Ломницький та шлях до святості Станіславівських новомучеників».

Урочистості розпочались молитвою. Архієрейську Божественну Літургією очолив Преосвященний Владика Йосафат.

Проповідник у своєму повчальному слові зазначив, що чин рукоположення в диякони у цей день є символічним, адже як о. Єремія Ломницький, який був першим ректором Станіславівської Духовної Семінарії та визначним місіонарем, про якого сьогодні згадуємо, так і нововисвячений диякон, що прямує до місійних терен Казахстану, аби стати прообразом апостолів – тим духовним хлібом для поживи інших”.

На завершення Архіпастир привітав диякона Андрія з визначним днем у його житті та заохотив виправдати надії, які на нього покладає Церква Христова, а цим самим бути ревним служителем у винограднику Божому, повідомляє прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.