Один із найстарших дитячих журналів відсвяткував ювілей у Франківську (ФОТО)

Автор: Людмила Баран

30 Лис, 2017 09:32

Поділитись публікацією
Один із найстарших дитячих журналів відсвяткував ювілей у Франківську (ФОТО)

З нагоди 25-річчя від часу відновлення видання Всеукраїнського дитячого журналу “Дзвіночок” в обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація часопису.

“Дзвіночок” – один із найстаріших дитячих журналів України. Він був заснований 85 років тому у Львові. У 1939 році журнал було закрито. Його відродження відбулось лише в 1992 році завдяки письменниці Лесі Пилип’юк-Диркавець

Вона очолила дитячий часопис і упродовж 25-ти років є його редакторкою, йдеться на сайті Івано-Франківської обласної ради.

Я переконана, що Україні дуже потрібна своя періодика і книжка. У “Дзвіночку” є дуже багато цікавих рубрик для дітей, де вони можуть дізнатись щось нове про історію, відношення до інших, вивчити цікаві вірші і загадки, дізнатись новинки“, – розповіла  Леся Пилип’юк-Диркавець.

Під час презентації на виставці були викладені номери журналу за різні роки, включно з першим номером за листопад 1931 року.

Журнал “Дзвіночок” отримав Диплом переможця Всеукраїнського конкурсу на краще періодичне видання для дітей та юнацтва у 2016 році. Редакцію журналу відзначено літературно-мистецькою премією імені Олени Пчілки.

Задля популяризації української дитячої літератури голова облради Олександр Сич за власний кошт оформив передплату журналу для 80 освітніх закладів обласного центру Прикарпаття.

Незважаючи на те, скільки сьогодні є джерел інформації, треба читати. Адже читаючи, ти ніби потрапляєш в окремий світ. Якби цей журнал зайшов у кожну українську домівку, то діти виростали б набагато кращими і щасливішими, бо саме видання створює атмосферу чарівної казки“, – відзначив Олександр Сич.

Засновниками та видавцями дитячого часопису є Івано-Франківська обласна рада і трудовий колектив редакції. До редакційної колегії дитячого журналу входять відомі письменники та діячі культури, а його шеф-редактором є голова обласної ради Олександр Сич.

Часопис навчає юних читачів рідної мови, розповідає про народні традиції та звичаї, розкриває сторінки історії, знайомить із творами сучасних українських письменників та світовою класикою у перекладі українською. На шпальтах видання друкуються творчі доробки юних читачів і відомих письменників.