IT-компанія планує відкрити в дитячій лікарні Івано-Франківська “Кімнату позитиву”

Автор: Людмила Баран

13 Гру, 2017 19:00

Поділитись публікацією
IT-компанія планує відкрити в дитячій лікарні Івано-Франківська “Кімнату позитиву”

Благодійний фонд «Відкриті очі», заснований ІТ-компанією SoftServe, збирає кошти на реалізацію проекту «Кімнати позитиву 2.0» в дитячих лікарнях Івано-Франківська, Рівного, Харкова та Дніпра.

Кімната позитиву – це яскравий, комфортний та функціональний простір для дітей, які проходять довготривалу терапію у лікарнях, зазначають у компанії.

БФ «Відкриті очі» запрошує до співпраці усі компанії, які бажають долучитися до доброї справи. На сайті Фонду можуть здійснити пожертву усі, хто хоче полегшити тривале перебування у діток у лікарнях.

Проект має на меті покращення умов перебування маленьких пацієнтів у лікарні. Щоб діти не залишалися на одинці з хворобою та не почувалися відірваними від звичайного життя, у кімнаті передбачається 4 зони: творча, ігрова, читальна та освітня зі спецільно підібраними дитячими іграшками та розвиваючими матеріалами. Діти зможуть весело проводити час, читати, наздоганяти шкільні заняття, займатися творчістю, а головне – отримувати позитивні емоції, які сприяють швидшому одужанню.

На реалізацію проекту у чотирьох містах України необхідно 615 тисяч гривень. З них 230 тисяч   вже зібрано.

Частину коштів було передано організаторами конференції IT Weekend Ukraine, які перерахували 25% від вартості проданих квитків на втілення проекту. Крім того,  Іван Лешко, VP Client Success, SoftServe, нещодавно видав книжку “Common sense по-українськи”, і всі кошти від проданих примірників автор передає на реалізацію благодійного проекту.

У жовтні 2017 року Фонд вперше реалізував такий проект у Вроцлавській дитячій клініці ендокринології та діабетології (Польща) спільно з  Асоціацією Pozytywne.com та партнерами

Ідея створення такої кімнати виникла у співробітників розробницького центру SoftServe у Вроцлаві. Вони звернулися з цією ідеєю у БФ “Відкриті очі” компанії SoftServe і проект взяли в роботу. До фінансування проекту долучилися співробітники компанії в Україні, Польщі та Болгарії, другу половину необхідних коштів надала компанія зі свого бюджету.