“Ми живемо у пластиковому віці”. Франківцям розповіли про сортування сміття (ФОТО)

Автор: Людмила Баран

13 Гру, 2017 18:28

Поділитись публікацією
“Ми живемо у пластиковому віці”.  Франківцям розповіли про сортування сміття (ФОТО)

У середу, 13 грудня у Центрі сучасного мистецтва провели лекцію про сортування сміття та безкоштовний майстер-клас із виготовлення  сніжинок із пластикових пляшок.

Дійство відбулося в рамках закриття виставки “Більше ніж сортування” Наталії Малькової, яка відкрилася 1 грудня.

За словами Наталії Малькової пластикове сміття – найбільша загроза для екології.

“Це велика проблема для нашої країни. Ми живемо у пластиковому віці. Якщо скласти усе сміття в одну купу, воно займе приблизно 42 тисячі квадратних кілометрів, що за площею як Данія”, – сказала вона.

Найголовніше та найпростіше правило – збирати весь пластик окремо в пакунок. Його варто здавати у пункт прийому вторсировини або покласти в контейнер для роздільного збору сміття (напис на контейнері “сухі відходи”).

“H&M, для прикладу, виробляє одяг з океанічного пластику, так само робить спортивний бренд “Adidas””, – розповіла Малькова.

Авторка виставки зазначила, що не усі відходи підлягають переробці.

“Якщо з купи сміття відібрати те, що можна переробити і дати в руки людині з фантазією, то власне і вийдуть речі, які представлені на виставці”, – переконана Малькова.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року українці повинні будуть сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання.

Вироби зі сміття будуть представлені на благодійному ярмарку. На виручені кошти організатори закуплять різні необхідні речі для потреб бійців АТО.