Прикарпатські рятувальники вдосконалюють майстерність разом з польськими колегами (ФОТО)

Автор: Людмила Баран

15 Гру, 2017 08:33

Поділитись публікацією
Прикарпатські рятувальники вдосконалюють майстерність разом з польськими колегами (ФОТО)

З 12 по 18 грудня у польському місті Жешув відбуваються навчально – тренінгові збори між польськими та прикарпатськими гірськими рятувальниками.

Члени Бещадської групи ГОПР та рятувальники  відділення у селі Явірник в Івано-Франківській області мають як теоретичні, так і практичні навчання, повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

На теоретичних вони знайомляться з будовою та специфікою льодоходів, які стають основним видом транспорту на засніжених гірських схилах під час порятунку людей в горах, а на практичних – відточують навички водіння ними в реальних умовах під керуванням польських інструкторів.

Дані навчання відбуваються в рамках проекту «Зміцнення системи кризового управління Івано-Франківській області шляхом підвищення оперативних вмінь та компетентності рятувальних служб у сфері рятівництва при сходженні лавин та рятувальних заходів з використанням канатних технологій».

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога задля розвитку – 2017».

Також, в рамках проекту заплановані спільні показові навчання рятувальників України і Польщі та офіційна частина із закриття проекту з врученням майна, яке придбано для рятувальників Івано-Франківської області.