Обласні обранці висловили занепокоєння щодо ситуації з НАБУ

Автор: Людмила Баран

22 Гру, 2017 12:00

Поділитись публікацією
Обласні обранці висловили занепокоєння  щодо ситуації з НАБУ

Івано-Франківська обласна рада 22 грудня прийняла звернення до Президента та Голови ВР щодо ситуації із Національним антикорупційним бюро.

У звернені депутати пишуть, що стають свідками неймовірного опору чинних владних структур та маніпуляцій, спрямованих на нівелювання кількамісячної роботи детективів НАБУ: наприклад, взаємні звинувачення у незаконності дій, протистояння Генеральної прокуратури та НАБУ, спроба створити тиск на НАБУ через призначення “контрольованого” незалежного аудитора, постійна дискредитація НАБУ з боку корумпованих депутатів, чиновників та проплачених “експертів” тощо.

На думку депутатів, особливо ганебною стала ситуація 29 листопада, коли було зірвано спецоперацію НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури із викриття масштабної корупційної схеми в Державній міграційній службі України.

Депутати просять вжити всіх можливих заходів для забезпечення та гарантування незалежності НАБУ, в тому числі щодо запобігання будь-яким спробам перешкоджання його діяльності.

А також – прискорити проведення реформ у сфері боротьби з корупцією, в тому числі щодо створення антикорупційних судів, що є гарантією підвищення ефективності у роботі НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Повний текст звернення – за посиланням.