Заміна магістралей і нові котли на біопаливі. Франківські тепловики розповіли про плани на 2018-ий рік

Автор: Людмила Баран

28 Гру, 2017 18:01

Поділитись публікацією
Заміна магістралей і нові котли на біопаливі. Франківські тепловики розповіли про плани на 2018-ий рік

У “Івано-Франківськтеплокомуненерго” підвели підсумки 2017-ого та поділились планами на новий рік.

Зокрема, до кінця червня 2018 року заплановано завершити роботи в повному обсязі  і здати в експлуатацію об’єкт модернізації  на вулиці Стуса, неподалік ЗОШ №10 та в районі вулиці Хоткевича.   Проект ЄБРР № 39004 «Реконструкція та модернізація системи центрального теплопостачання міста Івано-Франківська» передбачав здійснення заміни зношеної теплової магістральної мережі діаметром 325 мм на нові попередньо-ізольовані труби, йдеться на сайті ТКЕ.

Тендер на виконання робіт виграла київська фірма ТОВ «Прогрес-92». Виконання цього Проекту дало можливість підключити 33 багатоповерхових житлових будинки на вулицях Надвірнянська та Хоткевича до котельні, що на вулиці Симоненка, 3а. На сьогодні 70% усього комплексу робіт виконано. Нині підрядник встановлює насосні станції в приміщеннях старих ЦТП, що на вулиці Хоткевича та Надвірнянська.

Заміна старої тепломагістралі на нові попередньо-ізольовані труби дає змогу протягом багатьох наступних років надійно забезпечувати теплом споживачів великого житлового масиву «Позитрон» та вулиць Хоткевича і Надвірнянська.

На підприємстві постійно триває робота по впровадженню нових Проектів з модернізації теплового господарства на наступний 2018 рік у співпраці з ЄБРР та SIDA. Відділ стратегічного розвитку і впровадження кредитно-інвестиційних проектівпроводить тендерну роботу по впровадженню Проекту № 39004 в частині «Модернізація котельні по вул. Довга, 68 а з установкою нового газового котла загальною потужністю 9 МВт», а також в частині «Поставка та встановлення 170 індивідуальних теплових пунктів (ІТП), включаючи проектування, підключення, пуско-монтажні та налагоджувальні роботи, введення в експлуатацію та навчання персоналу».

На 2018 рік планується також здійснити модернізацію котельні, що на вулиці Дорошенка, 28 а із встановленням котла на біопаливі потужністю 3 МВт та заміни 14,5 км теплових магістральних мереж на попередньо-ізольовані труби.

Це лише частина вагомих робіт, які планується виконати на підприємстві задля модернізації існуючого теплогенеруючого обладнання, максимально ефективного за європейськими стандартами, використання високовартісного природного газу і застосування альтернативних джерел енергії для виробництва теплової енергії та гарячої води. Усе це має сприяти зниженню тарифного навантаження на абонентів нашого підприємства.