“Чесно”: до ВР йдуть депутати, які голосували за диктатуру, колишні корупціонери і парламентарі-ветерани

Автор: Людмила Баран

23 Жов, 2014 14:49

Поділитись публікацією
“Чесно”: до ВР йдуть депутати, які голосували за диктатуру, колишні корупціонери і парламентарі-ветерани

На прес-конференції 23 жовтня в Івано-Франківську громадський рух “Чесно” оприлюднив дані перевірки партій на наявність членів з негативним минулим.

Читайте також: Два десятки франківців вийшли під ОДА за Велику політичну реформу (ФОТО, ВІДЕО)

За даними руху “Чесно” станом на 16 жовтня, до парламенту хочуть повернутися 134 депутати, які голосували за диктатуру 16 січня. З них 42 – від партій і 92 – самовисуванці. В Івано-Франківській області таких кандидатів немає.

“Голосувальників за диктатуру” у списку КПУ налічується 15. Така ж кількість в “Опозиційному блоці”.   У “Сильній Україні” їх є одинадцять. Також один депутат, який голосував за диктаторський закон, балотується від “Блоку Петра Порошенка” у мажоритарному окрузі № 206.

Крім того, до ВР хочуть потрапити фігуранти корупційних справ. У списку “Блоку Петра Порошенка” їх є 19, в “Опозиційному блоці” – 16, у “Батьківщині” – 11, у “Народному фронті” – 9,  в “Сильній Україні” – 9,   у “Радикальній партії” – 5, у “Свободі” – 1.

Тринадцять партій висувають до парламенту щонайменше по 2 кандидата, які були депутатами І-VІІ скликань. Найбільше “парламентарів зі стажем” у “Блоці Петра Порошенка” – 73. На другому місці  “Батьківщина” – 53, на третьому “Народний фронт” – 42.

“Якщо ми не будемо боротися з цими корупціонерами, кнопкодавами, прогульниками, то ми будемо жити, так я жили, далі.  Тому в нас є такі ініціативи, щоб крок за кроком змінювати нашу владу і концепцію їхньої роботи”, – зауважив Віталій Світлик, координатор руху “Чесно”.

Лише 12 з 29-ти партій частково відкрили інформацію про себе на вимогу “Чесно”. До таких вимог входить: оприлюднення декларацій, автобіографій, спонсорів кампанії, джерел коштів для виборчої застави, фінансових звітів. Більш детальну інформацію можна побачити на сайті chesno.org.

 

 

Теги: