Як уникнути пожежі під час свят. Поради рятувальників.

Автор: Костинюк Олександр

08 Кві, 2018 17:25

Поділитись публікацією
Як уникнути пожежі під час свят. Поради рятувальників.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області вітає усіх прикарпатців з Великоднем та нагадує правила безпеки під час святкувань.

“Саме під час свят для рятувальників наступає гаряча пора. В цей період частішають випадки загибелі та травмування людей на пожежах та під час відпочинку. Тому звертаємося до Вас із проханням: відпочиваючи, дотримуйтеся заходів безпеки. Цінуйте власне життя, бережіть життя своїх дітей, не нехтуйте застереженнями. Від зневажливого ставлення до правил безпеки у побуті, на воді, в лісі може статися непоправне лихо. Як правило, саме під час відпочинку відчуття обережності та відповідальності у деяких громадян притуплюються, і тому цілком реальними стають ті загрози та небезпеки, про які систематично і завзято попереджають населення рятувальники”, – йдеться в повідомленні на сайті УСДНС в Івано-Франківській області.

Рятувальники нагадують основні правила, яких слід дотримуватися неухильно, щоб не допустити пожежі:

– потрібно бути вкрай обережними у поводженні із відкритим вогнем;
– не залишати без нагляду розпалені вогнища, ввімкнуті електропобутові прилади, запалені газові плити;
– не розводити багаття біля будинків та садиб.

Реєструється й пожежі, які виникли через дитячі пустощі із вогнем, тому:

– не залишайте без нагляду на тривалий час малолітніх дітей;
– такі небезпечні предмети як сірники та запальнички, зберігайте лише в місцях, недоступних для малечі.

“Управління ДСНС в області звертається до мешканців та гостей Прикарпаття: у ці чудові святкові дні будьте особливо обережні. Варто лише дотримуватися елементарних правил безпеки, і відпочинок принесе Вам позитивні емоції”, – кажуть рятувальники.