Дострокових місцевих виборів навесні – не буде. Порошенко – проти?

Автор: Турій Роман

17 Лис, 2014 15:39

Поділитись публікацією
Дострокових місцевих виборів навесні – не буде. Порошенко – проти?

Згідно концепції децентралізації влади голів ОДА/РДА – не буде. Будуть виконкоми обрані з числа депутатів місцевих рад. Під це готують відповідні зміни до Конституції.

Читайте також: Прикарпатців нагородили обласною премією імені Патріарха Романюка та Митрополита Шептицького (ФОТО)

Про це говорить депутат обласної ради Юрій Романюк.

«Чергові місцеві вибори повинні за графіком мали би бути восени (жовтні 2015 року). Але, Порошенко обираючись президентом і після обрання обіцяв проведення дострокових місцевих виборів весною 2015 року, одразу після дострокових парламентських 2014 року. Але, сталося не передбачуване для Банкової! Тріумфальні червневі 54% на президентських виборах Порошенка катастрофічно обвалилися у 22% на виборах за БПП на парламентських виборах, і як результат – друге місце на виборах загалом, і повна тотальна поразка на теренах всієї Західної України та Київщини», – говорить Романюк.

Саме тому, було вирішено відмовитися від позачергових місцевих виборів, аби не давати владу у регіонам в руки політичних опонентів – Яценюка і Садового, каже депутат обласної ради.

«Таким чином: Порошенко відтермінує проведення місцевих виборів, введенням змін до Конституції та проведення децентралізації влади до Конституційного чергового терміну проведення місцевих виборів, тобто восени (остання неділя жовтня місяця 2015 року)», – каже Романюк.

 

Теги: