В УПЦ Московського патріархату стверджують, що 206 вірян з Богородчан не переходили в ПЦУ (ВІДЕО)

Автор: Турій Роман

04 Лют, 2019 08:16

Поділитись публікацією
В УПЦ Московського патріархату стверджують, що 206 вірян з Богородчан не переходили в ПЦУ (ВІДЕО)

Як інформувала “Галка” раніше, третього лютого релігійна громада УПЦ Московського патріархату у Богородчанах вирішила перейти до ПЦУ (ФОТО).

Таке рішення прийняли на зборах, які відбулися у Народному домі Богородчан.

Однак в прес-службі Івано-Франківської єпархії УПЦ МП стверджують про фальшування цих зборів. Переконують, дане зібрання включало в себе всіх, окрім реальних членів релігійної громади.

“Думку вірян храму учасники так званих “зборів” вислухати відмовилися і навіть не допускали представників релігійної громади у приміщення, де вони відбувалися.

Попри це вірянам вдалося потрапити всередину клубу, щоб залишити копію протоколу про проведення парафіяльних зборів, за рішенням яких релігійна громада залишилася у лоні Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Збори віруючих релігійної громади Святих Апостолів Петра і Павла Української Православної Церкви, що діє у селищі Богородчани Івано-Франківської області пройшли просто неба перед храмом релігійної громади.

На зборах віруючих 3 лютого було проведено чергові вибори до органів управління парафії – Парафіяльної ради та Ревізійної комісії. Крім того, вирішувалося питання про канонічну підлеглість релігійної громади. Двісті шість членів релігійної громади на чолі із настоятелем храму протоієреєм Володимиром Шуваром проголосували за збереження підпорядкування релігійної громади Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Онуфрієм, Митрополитом Київським та всієї України”, – йдеться у повідомленні, інформує “Галка”.

Також віряни церкви Московського патріархату записали відеозверення.

До слова, храм у Богородчанах наразі опечатали.