Як студенти з Туреччини гостювали у франківському виші (ФОТО)

Автор: Костинюк Олександр

14 Чер, 2019 11:44

Поділитись публікацією
Як студенти з Туреччини гостювали у франківському виші (ФОТО)

Днями група турецьких студентів гостювала у Франківську. Майбутні лікарі з Туреччини взяли участь в програмі обміну з ІФНМУ, в рамках якої знайомилися з місцевою медициною, освітою та культурою.

Читайте також: Реанімаційний столик для новонароджених отримав від франківських студентів обласний пологовий (ФОТО)

Семеро студентів зі Стамбульського медичного університету Мармара стали учасниками програми обміну. Як розповідає голова організації Європейська Медична Студентська Асоціація (ЄМСА) Юлія Дмитрук, такий обмінний візит – це перший досвід для їхньої студентської організації.

“Спершу ми відвідали Стамбул, і це була дивовижна поїздка з масою емоцій, спогадів та досвіду, – розповідає Юлія Дмитрук. – Нашою ціллю було перейняти досвід у наших заморських колег. А тепер, турецькі студенти з такою ж метою приїхали до нас”.

Для гостей влаштували цілу програму: познайомили з містом та університетом, різними його сферами. Також вони взяли участь у проєкті “Лікарня для ведмежат”, поспостерігали за роботою станції швидкої допомоги і навіть були присутніми на пологах, проводили огляд дітей.

Турецькі студенти поділилися деякими враженнями. Третьокурсниця Айджан Єес відзначила, що з її спостережень, рівень української медицини та освіти не надто відрізняється від їхньої, хоча, приміром, їхня карета швидкої обладнана дещо краще.

“У нас швидка може виїжджати на будь-які виклики і обладнана для цього всім необхідним. Тут ми такого не побачили”, – зауважила дівчина.

Водночас студентка припустила, що рівень викладання медицини  в Івано-Франківську дещо вищий, ніж у Стамбулі.

Окрім цього, студенти з Туреччини взяли участь у щорічному благодійному лікарському балі і вже планують наступні спільні проєкти.

Джерело: офіційний сайт Івано-Франківського національного медичного університету.