Бахматюк написав листа Зеленському: скаржиться на тиск силовиків у “справі банкірів”

Автор: Турій Роман

12 Лис, 2019 11:35

Поділитись публікацією
Бахматюк написав листа Зеленському: скаржиться на тиск силовиків у “справі банкірів”

Олег Бахматюк написав відкриту заяву президенту Володимиру Зеленському, в якій вказав, що групу компаній “Укрлендфармінг” “безпідставно тероризують силовики”.

Про це йдеться в повідомленні на сайті “Укрлендфармінга”.

Повідомляється, що в структурах Бахматюка пройшли обшуки і затримання працівників силовиками Національного антикорупційного бюро. Це сталося в рамках провадження у справі ліквідованого VAB банку.

Згідно із заявою Бахматюка, “під загрозою опинилася компанія, в якій працює 27 тис осіб, яка виробляє 1% ВВП, платить 3 мільярди гривень податків”.

“Справа, яка вже була досліджена усіма силовими структурами – Національною поліцією, Службою безпеки, прокуратурою. Було проведено масу експертиз, масу слідчих дій, обшуків. Фактично компанію тероризували протягом 5 років”, – йдеться в листі.

“Ми пропонували сісти за стіл переговорів, щоб зберегти компанію, яка має великий вплив на економіку нашої держави … Але ми бачимо, що і НАБУ, і органи Генеральної прокуратури працюють в рамках кон’юнктури, в якій закон не має жодного значення”, – наводяться в листі слова Бахматюка.

Бізнесмен запевняє, що “неодноразово робив пропозиції” Фонду гарантування вкладів і НБУ “конструктивно вирішити питання із заборгованістю банку і виплатити 8 млрд грн до бюджету”, задіявши механізм реструктуризації і залучаючи авторитетних міжнародних аудиторів, пише Економічна правда.

Також Бахматюк заявив, що захищатиме компанію в міжнародних судах із залученням міжнародних юристів, і сподівається на конструктивне вирішення питання.