У Тернополі обирають голову Служби автодоріг. Є кандидат і від Шевченка, – ЗМІ

Автор: Застава Максим

19 Гру, 2019 13:35

Поділитись публікацією
У Тернополі обирають голову Служби автодоріг. Є кандидат і від Шевченка, – ЗМІ

У Тернопільській області з чотирьох кандидатів обирають очільника Служби автомобільних доріг. Серед них є людина від екснардепа від УКРОПу, власника Буковеля Олександра Шевченка, повідомляють місцеві ЗМІ.

Читайте також: Івано-Франківські депутати закликали колег з Києва тримати "духовні скріпи"

Мова йде про Володимира Борового, довірену особу скандального ексчиновника Укравтодору Богдана Юлика, яку останній хотів призначити на “смачну” посаду начальника відділу управління власністю та державних закупівель в “Укравтодорі”, пише “zik” з посиланням на матеріал видання “Апостроф”.

Видання зазначає, що на прикладі регіону буде зрозуміло, наскільки голова “Укравтодору” Олександр Кубраков готовий проводити кадрові зміни в областях. Адже з “шортлиста” з чотирьох осіб, які претендують на посаду глави САД, жодна особа не відповідає принципам прозорого відбору, професіоналізму і бездоганній репутації.

До слова, спочатку на посаду лобіювали Володимира Хемія, причетного до скандальної схеми розділення місцевих доріг на ділянки по 40 метрів, щоб уникнути проведення конкурсних процедур на закупівлю робіт і послуг з дорожнього будівництва через Prozorro. Компанія “Техно-Буд-Центр”, місцевий дорожній монополіст (Хемій раніше був її директором) протягом 2014-2019 років отримала від служби автодоріг області 2,7 млрд гривень держкоштів і уклала контрактів на суму 8,5 млрд гривень. Крім того, Хемій був також помічений у виділенні коштів на фіктивні роботи.

В “Укравтодорі” активістів почули і пообіцяли врахувати інформацію від них при подальшому розгляді кадрового питання. Більше того, особисто Олександр Кубрак переслав матеріали в Національну поліцію з проханням розслідувати обставини можливого конфлікту інтересів.