Обласна рада просить перейменувати Івано-Франківський район на Галицький

Автор: Зелінська Тетяна

31 Лип, 2020 13:52

Поділитись публікацією
Обласна рада просить перейменувати Івано-Франківський район на Галицький

Депутати обласної ради висловилися за те, аби з першого листопада замість Івано-Франківського району на Прикарпатті був Галицький.

Читайте також: ФЕЙК ТИЖНЯ: голова облради Сич у 2023 році придбав квартиру в Лондоні за £1,1 млн

Про це йшлося 31 липня на тридцять шостій сесії обласної ради сьомого демократичного скликання, інформує “Галка”.

Під час сесії депутати обговорили новий перерозподіл на райони. Нагадаємо, в Івано-Франківській області буде шість районів – Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський та Верховинський.

На розгляд депутатів винесли питання про звернення щодо перейменування Івано-Франківського району на Галицький. Депутат обласної ради Михайло Торб’як пропонував не лише перейменувати район, а й перенести його центр у Галич. Однак ця пропозиція підтримки не знайшла. Натомість обранці погодилися з тезою, що Галицький район має право на існування, як згадка про колись потужне Галицько-Волинське князівство.

“Ми будемо виносити це питання знову і знову. Спочатку Галицький район, а потім вже і Галицька область”, – зазначили під час обговорення, пише “Галка”.

“Галич – це історичний та духовний центр, тому забути про нього несправедливо”,- додав депутат Андрій Іваськів.

Василь Гладій зазначив, що варто, аби центр району за собою зберіг Івано-Франківськ. Голова обласної ради Олександ Сич погодився з цією пропозицією.

Дане звернення підтримали 45 депутатів. Його скерували до голови Верховної ради та прем’єр-міністра України.