Держпродспоживслужба каже, що не допустила обрахувань прикарпатців на комуналці на 9 мільйонів

Автор: Турій Роман

28 Січ, 2021 17:40

Поділитись публікацією
Держпродспоживслужба каже, що не допустила обрахувань прикарпатців на комуналці на 9 мільйонів
В 2020 році на Івано-Франківщині попереджено обрахування споживачів житлово-комунальних послуг на суму 9,11 млн. грн.

Про це “Галку” інформує Головне управління Держпродспоживслужби. За порушення державної дисципліни цін при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін та одержання необґрунтованої виручки до суб’єктів господарювання Івано-Франківщини минулого року застосовано штрафів на 37,4 тис. грн., до посадових осіб  – на суму 5,35 тис. грн.
Станом на 31 грудня порушниками у добровільному порядку сплачено до державного бюджету 17,4 тис. грн. штрафних санкцій, керівниками суб’єктів господарювання на виконання постанов про адміністративні правопорушення сплачено 5,35 тис. грн.
За рекомендаціями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області органом місцевого самоврядування прийнято рішення про встановлення тарифу на теплову енергію на 388,84 грн/Гкал. менше, аніж заявлено суб’єктом господарювання, що дало змогу заощадити необґрунтоване фінансування з бюджету 668 875 грн.
Завдяки роботі сектору контролю за регульованими цінами у 2020 році попереджено обрахування споживачів на суму 9,11 млн. грн., споживачам житлово-комунальних послуг Івано-Франківської області фактично повернуто 1,62 млн. грн, в тому числі:
– споживачам послуг з централізованого опалення м. Коломия – 1,13 млн. грн.,
– споживачам послуг з поводження з побутовими відходами м. Калуш – 494,5 тис. грн.