Вірменію та Японію добряче струсануло (ФОТО)

Автор: Вадим Войтик

14 Лют, 2021 01:47

Поділитись публікацією
Вірменію та Японію добряче струсануло (ФОТО)

У суботу, 13 лютого, в Тихому океані за декілька десятків кілометрів від узбережжя японської префектури Фукусіма стався землетрус магнітудою 7 балів. Цього ж дня землетрус стався у Вірменії, епіцентр знаходився за 8 кілометрів на південний схід від столиці країни Єревану.

Потужний землетрус у Японії призвів до сильного тремтіння будівель, що спостерігалося навіть у Токіо, та спричинив масштабне відключення електроенергії у більш як 830 тисячах будинків навколо столиці Японії. За офіційними повідомленнями, загрози цунамі не було.

Деякі японські ЗМІ пишуть про щонайменше 8 постраждалих внаслідок землетрусу.

Японське метеорологічне агентство уточнило, що епіцентр землетрусу магнітудою 7,1 бал був розташований неподалік узбережжя на глибині 60 кілометрів.

Згідно з повідомленням служби надзвичайних ситуацій, поштовхи сталися о 15:29 за місцевим часом.

У Вірменії магнітуда в епіцентрі складала 6-7 балів за шкалою Ріхтера. У Єревані поштовхи відчувалися з силою 5-6 балів, сусідніх районах – 3-4 бали. Є повідомлення про руйнування у Єревані, про постраждалих поки не повідомляють.

Після основного поштовху зафіксували ще 20 дрібніших афтершоків. Людей закликають поки не повертатися додому і залишатись під відкритим небом.