Перед ЛРЗ-фестом міська влада виділила понад мільйон гривень безповоротної допомоги Локомотиворемонтному заводу (ДОКУМЕНТ)

Автор: Застава Максим

24 Вер, 2021 12:45

Поділитись публікацією
Перед ЛРЗ-фестом міська влада виділила понад мільйон гривень безповоротної допомоги Локомотиворемонтному заводу (ДОКУМЕНТ)

З міського бюджету Івано-Франківська виділено 1,009 млн. грн. для надання безповоротної фінансової допомоги АТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод».

Читайте також: Локомотиворемонтний завод отримав ще п'ять мільйонів допомоги з міського бюджету

Про це йдеться у рішенні виконавчого комітету міської ради від п’ятого серпня 2021 року, пише Досьє ІФ.

Тобто дане рішення було ухвалене за 17 днів до проведення святкових заходів з нагоди 30-ої річниці Незалежності України в Івано-Франківську, зокрема, ЛРЗ-ФЕСТУ.

При чому після цього виконком дає керівництву ЛРЗ ряд завдань щодо підготовки фестивалю. Як приклад у своїх рішеннях N1166 та N1165.

Водночас запити для отримання публічної інформації щодо витрат на організацію та проведення ЛРЗ-ФЕСТу в Івано-Франківську в міськвиконкомі проігнорували.

Своєю чергою Локомотиворемонтний завод повідомив про відмову у задоволенні запиту щодо видатків на проведення фестивалю, посилаючись на ст. 13 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та те, що саме підприємство не належить до розпорядників публічної інформації.

Цікаво, що напередодні святкувань у мережі Інтернет з’явилось відео, де директор ЛРЗ Руслан Терешко привітав українців зі святом і розповів про подарунок для міста, яке зробило підприємство у вдячність за те, що у 2017 році було врятоване від банкрутства. Мова іде про встановлення локомотива на Привокзальній площі.

При чому в міськраді нам повідомили, що коштів з міського бюджету на ремонт, перевезення та встановлення локомотиву не виділялось.

Підсумовуючи вищезгадану інформацію, виникають наступні питання:

– на які потреби було спрямовано більше мільйона гривень для Локомотиворемонтного заводу?
– чи справді варто виділяти кошти міського бюджету підприємству, яке заявляє про свою прибутковість?
– чому громаду міста, яка є власником заводу, не інформують про стан справ на підприємстві та його видатки?
– чи коректно говорити про «подарунки місту» після виділення з бюджету більше мільйона гривень?