Франківське ОСББ відсудило своє право на існування у провладного депутата

Автор: Вадим Войтик

21 Жов, 2021 13:40

Поділитись публікацією
Франківське ОСББ відсудило своє право на існування у провладного депутата

Верховний Суд України скасував рішення попередніх інстанцій і підтвердив законність створення та діяльності ОСББ “Квартал Різдвяний” в Івано-Франківську. Також суд постановив відновити реєстрацію цього об’єднання. 

Читайте також: Дві нагороди привезли прикарпатські сноубордисти з міжнародних змагань (ФОТО)

Про це повідомляє Суспільне.

“Це була війна, яка тривала рік. Але вона закінчилася. Мешканці змогли досягнути правди, ми перемогли. Тепер можемо функціонувати та виконувати обов’язки співвласників багатоквартирних будинків”, — розповідає Галина Зозуля, голова правління ОСББ.

У вересні 2020 року жителі будинку №34 по вулиці Юліана Целевича створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. За словами голови, одразу ж після створення ОСББ у них почалися проблеми із компанією “Ролекта”, яка займалась обслуговуванням будинку з 2015 року.

Згодом керівництво “Ролекти” подало на “Квартал Різдвяний” до суду, і вимогою позивача є скасування державної реєстрації ОСББ. Одним зі свідків начебто порушень при створенні об’єднання виступав Роман Харук, депутат міської ради від ВО “Свобода”. У 2014-2015 роках Роман Харук обіймав посаду директора ПП “Ролекта”, а після Харука цю посаду зайняла його дружина.

Після отримання рішення Верховного Суду “Квартал Різдвяний” планує судитися з колишнім управителем своїх будинків — підприємством “Ролекта” — через незаконне підняття тарифів мешканцям, каже Галина Зозуля. За її словами, згідно із законом управитель мав провести збори, затвердити кошторис, тариф, розмір своєї винагороди й погодити це з мешканцями.